Ballı Tahin Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
24 Temmuz 2024

Ballı Tahin Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Ballı Tahin

Ballı Tahin, yıllardır süregelen pekmez-tahin lezzetine alternatif olarak ortaya çıkan bir tatlıdır. Tahin, susamın çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilir ve içerdiği A, B ve E vitaminleri, demir ve kalsiyum miktarı ile besleyici özelliği ve tok tutmasıyla bilinir. Şifa dolusu tahini sade tüketmeyi sevmeyenler, çocuklarına da tahini sevdirip yedirmek isteyen ebeveynler pekmez yerine tahini bal ile tüketirler. Ballı Tahin, kış aylarında genellikle grip ve benzeri hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur; yoğun iş stresi yaşayanlar için de sabahları zinde tutması amacıyla alternatif tıp ürünü olarak tüketilir. Ayrıca ballı tahin, Türk mutfağında kahvaltıda, çeşitli meze ve yemeklerde de kullanılır.

Ballı Tahinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  • Kış mevsiminin en zorlayıcı hastalıklarından olan soğuk algınlığı ve gribi önler.
  • Vücut direncini artırarak hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
  • Hastalık dönemini daha etkin ve hızlı bir şekilde atlatmamıza yardımcı olur.
  • İçerisinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde kanser riskini azaltır.
  • İçindeki kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir, kemik erimesine karşı korur ve büyüme çağındaki çocukların gelişimini destekler.
  • Ballı tahinin içerdiği yağlar sayesinde böbreklerin düzgün çalışmasına ve sindirimi kolaylaştırmasına yardımcı olur.

Ballı Tahin Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir yemek kaşığı bal
  • Bir yemek kaşığı tahin
  • Bir yemek kaşığı oda sıcaklığındaki tereyağı

Ballı Tahin ile Yapılabilecek Tatlılar ve Yemekler

  • Ballı tahinli kurabiye
  • Ballı tahinli muz
  • Tahin ballı cevizli pide
  • Tahin ballı burgu çörek
  • Tahinli ballı kuru baklava

Ekstra Bilgiler

Ballı tahin, sadece lezzetli ve besleyici bir gıda olmanın ötesinde, aynı zamanda enerji verici özelliklere de sahiptir. Sporcular ve yoğun fiziksel aktivite gerektiren işlerde çalışanlar için ideal bir atıştırmalık olabilir. Ayrıca, ballı tahin, doğal bir tatlandırıcı olarak şeker yerine kullanılabilir, bu da onu daha sağlıklı bir seçenek haline getirir. Son olarak, ballı tahin, vegan ve vejetaryen beslenme biçimlerine de uygun bir gıdadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tahin Nasıl Yapılır?

Tahin Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Tahinli Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tahinli Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Helvası Kaç Kalori?

Tahin Helvası Kaç Kalori?

Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Fındıklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tahin Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tahin Pekmezin Faydaları Nelerdir?

Tahin Pekmezin Faydaları Nelerdir?

Güncel

Tahin Kaç Kalori?

Tahin Kaç Kalori?

Güncel

Tahin Mideye İyi Gelir mi?

Tahin Mideye İyi Gelir mi?