Fırında Tahin Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Tahin Tarifi ve Malzemeleri

Fırında tahin, Çoğu kişiye sorulduğu zaman balığın yanında gidebilecek en iyi tatlının helva olduğunu söylerler! bu doğru fakat, bu tarif bilinen bütün görüşleri değiştirecek gibi görünüyor. Hem yapımı kolay hem de hafif bir tatlı. Sadece bazı püf noktalarını kaçırmazsanız, işte size muhteşem bir alternatif!

Fırında Tahinin Malzemeleri
  • 300 gram tahin helvası
  • Birkaç damla limon suyu
Fırında Tahi Nasıl Yapılır?

İlk öncelikle fırında tahin helvamızı yapabilmemiz için bir adet büyükçe fırın kabı veya güvece ihtiyacımız bulunmaktadır. Fakat tercihe göre yerken kolaylık sağlaması için porsiyonluk fırın kapları veya güveçler de kullanabilirsiniz. Tercihinize ve damak tadınıza göre çikolatalı helva da seçebilirsiniz fakat sade tahinli helva daha uygun olabilir. Öncelikle helvamızı çatal ile kolaylıkla ezebilmek amaçlı genişçe bir kabın içerisine kişi başı yaklaşık 100 ya da 150 gramlık helva ekleyin. (Kişi başı yarım pk. Margarin gibi düşünebilirsiniz.) Helvayı çatal ile ezin. Üstüne 300 gramlık helva için yarım limonun yarısı kadar limon suyu sıkabilirsiniz. Yaklaşık 10 veya 15 damla limon suyu yeterli olacaktır. Limon suyu ile tahin helvasını çatalla bastırarak iyice ezmeye başlayın. Bu sırada tabii ki fırını önceden 180 dereceyle ısıtmayı unutmayın. Helva zaten oldukça yağlı olacağından dolayı ayriyeten tereyağı eklemek fazla gelecektir. Ancak tereyağının tadından hoşlanıyorsanız fazla olmamak şartıyla tadını alabileceğiniz kadar tereyağı ekleyebilirsiniz. Ki bu da yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar sayılabilir. Helvanızı iyice ezdikten sonra kaplara paylaştırın. Fakat kapları ağzına kadar doldurmayın çünkü pişerken hacmi genişleyecek ve kaplardan taşacaktır. Kaplarınızı fırına koyun ve ara ara kontrol etmeyi unutmayın. Helva eriyip hafifçe pembeleşmeye başladığında fırından çıkarıp servis yapmaya başlayabilirsiniz. Fakat uyanmak gerekirse fırın kabı hemen soğumayacağından dolayı kaymaması için altına peçete sererek fırında tahini servis yapmanız daha uygun olacaktır.

Fırında Tahin İçin Öneri
  • Yanında kızarmış ekmek ile kolayca servis yapabilirsiniz.
  • Eğer baharatlı tatlardan hoşlanıyorsanız limonla helvayı ezme sırasında yanına bir tutam tarçın da ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tahin Besin Değerleri?

Tahin Besin Değerleri?

Popüler İçerikler

Tahin Kaç Kalori?

Tahin Kaç Kalori?

Tahin Pekmez Kaç Kalori?

Tahin Pekmez Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tahin Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tahin Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tahin Helvalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Helvalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Pekmezli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Pekmezli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Tahin Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Sıcak Tahin Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Tahin Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tahin Pekmezin Faydaları Nelerdir?

Tahin Pekmezin Faydaları Nelerdir?

Güncel

Tahin Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Sos Tarifi ve Malzemeleri