Tahin Helvası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tahin helvası, pratik bir tatlı seçeneği olarak öne çıkıyor. Fırında hazırlanan bu tarif, basit malzemelerle kısa sürede lezzetli bir atıştırmalık sunuyor. Hem tatlı krizlerinizi giderir hem de misafirlerinize özel bir ikramlık oluşturabilirsiniz.
Tahin Helvası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
13 Eylül 2024

Tahin Helvası Tatlısı


Tahin helvası, özellikle tatlı krizlerinin yaşandığı anlarda hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilen bir tatlı çeşididir. Bu yazıda, tahin helvası severlerin mutlaka denemesi gereken ve yapımı oldukça basit olan fırında tahin helvası tatlısının tarifini paylaşacağız. Umarım beğenirsiniz.

Fırında Tahin Helvası Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler


  • 250 gram tahin helvası
  • 1 çay bardağı tam yağlı süt
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • Isıya dayanıklı bir fırın kabı

Üzerini Süslemek İçin Gerekli Malzemeler


  • Göz kararı fındık, fıstık ve ceviz

Fırında Tahin Helvası Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırında tahin helvası tatlısını hazırlamak için ilk olarak orta boy bir kase alınır ve içine 250 gram tahin helvası koyularak bir çatal yardımıyla iyice ezilir. Ardından tam yağlı süt ve taze limon suyu da kaseye ilave edilir. Tüm malzemeler bir karıştırıcı yardımıyla iyice karıştırılarak krema kıvamına getirilir.

Daha sonra hazırlanmış olan karışım, ısıya dayanıklı bir kaba alınır ve bir kaşık yardımıyla üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarana dek pişirilir.

Fırından alınan tatlı, üzerine parçalayıcıdan geçirilmiş fındık, fıstık ve ceviz serpilerek dilimlenir ve servis edilir.


Ekstra İpuçları

  • Tahin helvasının içerisine ekleyeceğiniz bir miktar tarçın, tatlının lezzetini artıracaktır.
  • Servis esnasında üzerine bir miktar bal gezdirerek daha tatlı bir tat elde edebilirsiniz.
  • Tatlıyı sıcak servis etmeniz, lezzetini daha da artıracaktır.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Ali Batu 04 Ağustos 2024 Pazar

Tahin helvası tatlısı yapmak istiyorum ama tam yağlı süt yerine yulaf sütü kullanabilir miyim? Limon suyu da gerekli mi, yoksa onsuz da olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Sevgili Ali Batu,

Yulaf Sütü Kullanımı: Tahin helvası tarifinde tam yağlı süt yerine yulaf sütü kullanabilirsin. Yulaf sütü, helvanın kıvamını ve lezzetini etkilemez, aksine daha hafif bir tat elde edebilirsin.

Limon Suyu: Limon suyu genellikle helvanın kıvamını daha iyi tutturmak ve tat dengesi sağlamak için kullanılır. Ancak onsuz da yapabilirsin. Sadece limon suyu eklediğinde helvanın daha parlak ve pürüzsüz olacağını unutma.

Umarım bu bilgiler işine yarar. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Tahin Azerice Nedir?
Tahin Azerice Nedir?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kolay Tahinli Çörek Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Tahinli Çörek Tarifi ve Malzemeleri
Tahin Pekmez Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Tahin Pekmez Protein Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Tahin Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Tahin Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Tahin Sos Tarifi ve Malzemeleri
Tahin Sos Tarifi ve Malzemeleri
Tahin Besin Değerleri?
Tahin Besin Değerleri?
Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Tahinli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Tahinli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Tahinli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
Tahin Helvalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Tahin Helvalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Tahinli Üzümlü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tahinli Üzümlü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tahin Helvasının Faydaları?
Tahin Helvasının Faydaları?
Tahinin Zararları Nelerdir?
Tahinin Zararları Nelerdir?