Sıcak Tahin Helvası Sıcak tahin helvası, yemeklerin üzerine tercih edilebilecek en lezzetli tatlılardan biridir. Özellikle balık ve meze sonrası tüketildiğinde, balıkla uyumlu olan nadir tatlılardan biridir. Ayrıca sıcak tahin helvası, çocuklar tarafından da oldukça sevilir. İçerisinde bulunan süt, çocukların kemik gelişimine katkıda bulunur. Süt içemeyen çocuklar için anneler, sıcak tahin helvasını tercih edebilir. Helvanın içindeki süt, çocukların süt ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Tatlıda bulunan tahin ise tam bir besin deposudur ve oldukça enerji verir. Sıcak Tahin Helvası Nasıl Yapılır?
Hazırlık Aşamaları Öncelikle fırını 200 dereceye ısıtın. Bütün malzemeleri çatalla ezerek karıştırın. Fırına dayanıklı kaseler veya bir borcam kapağını 1 cm kalınlığında pay edin. Helva karışımını kaselere doldurun ve sıcak fırının üst rafına yerleştirin. 4-5 dakika pişirin. Daha sonra fırının sadece ızgara bölümünü kullanarak, üzerini kızartın. Tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni, ızgaranın sadece üzerini kızartmasıdır. Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekir. Tatlı ertesi güne kalırsa, mikrodalgada ısıtılabilir. Sıcak tahin helvasını denemeyenler varsa, tam sırası. Mükemmel bir lezzet. Afiyet olsun. |